Startpagina Actueel

Vier nieuwe welpen van wolvin Noëlla gespot

Afgelopen weekend zijn 4 nieuwe welpen van wolvin Noëlla gesignaleerd, zo melden het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO) en het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Een boswachter kon de welpen in beeld brengen, waaruit blijkt dat er dit jaar minimaal vier welpen geboren zijn. De wolvenroedel breidt zo uit tot minimaal negen wolven.

Leestijd : 1 min

Begin mei maakte het Agentschap Natuur en Bos bekend dat wolvin Noëlla nieuwe jongen heeft gekregen. Vorig jaar bracht het wolvenpaar August en Noëlla al 5 welpen op de wereld, waarvan er nog 3 in leven zijn.

Eind mei hebben camera's van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en het Agentschap Natuur en Bos al 2 nieuwe welpen kunnen filmen. Dit weekend kon boswachter Ernesto Zvar echter foto's van 4 welpen maken.

"We weten dus dat er minimaal 4 welpen dit jaar geboren zijn", klinkt het bij het INBO en ANB. "Het lijkt er ook op dat een van de vorig jaar geboren welpen de roedel heeft verlaten, al sluiten we niet uit dat hij later toch weer opduikt. Zo gaat dat nu eenmaal bij wolven."

Belga

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken