Startpagina Actueel

Oost-Vlaanderen keurt actieplan tegen waterschaarste goed

Door een lage beschikbaarheid aan water is ook Oost-Vlaanderen gevoelig aan droge periodes. De provincieraad keurde een actieplan tegen waterschaarste goed, dat alle initiatieven bundelt. Dat meldt de provincie Oost-Vlaanderen.

Leestijd : 1 min

De voorbije zomers kampte ook de provincie Oost-Vlaanderen met watertekorten. De weinige neerslag die viel, was onvoldoende om de waterreserves aan te vullen. De provincie Oost-Vlaanderen heeft een actieplan klaar om de effecten van waterschaarste op termijn te milderen zodat, in geval van droogte, minder crisismaatregelen nodig zullen zijn.

“Het is onze ambitie om de provincie weerbaar te maken tegen de droge zomers waarmee we in de toekomst ongetwijfeld nog vaker zullen worden geconfronteeerd”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert. “Als provinciebestuur combineren we een grondige terreinkennis met heel wat expertise. Dat maakt ons bestuur bijzonder goed geplaatst om zelf actie te ondernemen.”

Het actieplan steunt op 4 krachtlijnen: de bevordering van infiltratie, de bevordering van de sponswerking van het landschap, het vertraagd afvoeren van water en het slim watergebruik.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Europese melkveehouders tevreden, maar verwachten meer

Melkvee De voorstellen die de Europese Commissie recent gedaan heeft naar aanleiding van de boerenprotesten, zijn een eerste stap in de goede richting. Dat zegt Kjartan Poulsen, voorzitter van de European Milk Board (EMB), de koepelorganisatie van Europese melkveehouders.
Meer artikelen bekijken