Startpagina Actueel

Noodweer: landbouwers helpen jeugdbewegingen op zoek naar nieuwe kampplaats

Door de enorme regenval in Wallonië en Limburg moesten al meer dan 50 jeugdkampen geëvacueerd worden. Heel wat van die jeugdbewegingen zijn nu noodgedwongen op zoek naar een nieuwe kamplocatie. Boerenbond roept al haar leden in de provincies Antwerpen, West- en Oost-Vlaanderen op om kamplocaties te melden. Ook leden in andere provincies, die geen wateroverlast hebben, kunnen zich uiteraard melden.

Leestijd : 1 min

Heel wat landbouwers boden eerder deze week al spontaan een vrije weide of tijdelijk leegstaande hangars of stallen aan aan jeugdbewegingen, naar aanleiding van de hevige regenval. Nu de overlast aanhoudt, moeten nog meer jongeren op zoek naar een nieuwe kampplaats.

“Onze land- en tuinbouwers zijn niet enkel voedselproducent, maar vervullen ook een belangrijke rol binnen het sociaal weefsel“, zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker. “Het is overigens niet de eerste keer dat landbouwers en jeugdbewegingen elkaar vinden.”

“De afgelopen jaren gooiden de Afrikaanse varkenspest en uiteraard corona ook al roet in het eten. Heel wat landbouwers reageerden toen enthousiast om een aantal jeugdbewegingen uit de nood te helpen.”

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken