Startpagina Actueel

Vlaanderen kent ILVO 2 miljoen subsidie toe voor project om landbouw klimaatrobuuster te maken

Het project ‘Future Adapt: ‘future proof’ gewassen voor de Vlaamse landbouwer’, dat door ILVO wordt opgezet en uitgevoerd, krijgt een subsidie van 2 miljoen euro in het kader van het relanceplan Vlaamse Veerkracht.

Leestijd : 1 min

Het project heeft als doel de Vlaamse landbouw weerbaarder te maken tegen de gevolgen van de klimaatverandering door te focussen op adaptatie van gewassen aan droogte en verzilting. Binnen het project wordt geïnvesteerd in bijkomende gespecialiseerde infrastructuur die moet toelaten om knowhow in Vlaanderen te versterken rond plantenveredeling met focus op droogtetolerantie en zoutstresstolerantie van bestaande of innovatieve gewassen en cultivars enerzijds en het modelleren van de impact van droogte op gewasopbrengsten anderzijds.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken