Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering vroege aardappelen daalt licht

Op 6 augustus bedraagt de Belgapom-notering voor vroege aardappelen 175 euro/ton (zonder btw) of 185,50 euro/ton (met btw). Zonder btw is dat 25 euro/ton minder dan vorige week. De marktstemming is nu rustig, wat betekent dat het aanbod kleiner is dan of gelijk aan de vraag.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijsvoor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken