Startpagina Aardappelen

Belgapom-notering vroege aardappelen daalt opnieuw

Op 13 augustus bedraagt de Belgapom-notering voor vroege aardappelen 150 euro/ton (zonder btw) of 159,00 euro/ton (met btw). Zonder btw is dat opnieuw 25 euro/ton minder dan vorige week. De marktstemming is stabiel, wat betekent dat het aanbod gelijk is aan de vraag.

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijsvoor vroege aardappelen is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor machinegerooide aardappelen van vroege rassen voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Aardappelen

Meerdere factoren bepalen de bemestingskeuze in aardappelen

Aardappelen Tijdens een recente studiedag van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij aanhoorden we Jan Bries van de Bodemkundige Dienst van België (BDB). Hij gaf toelichting over de bemesting in aardappelen. “Er moeten keuzes gemaakt worden in functie van heel wat factoren”, klonk het bij hem.
Meer artikelen bekijken