Startpagina Actueel

Duitsland staat bovenaan aardappelproductie in Europa, ons land op de vijfde plaats

In 2020 werd in Europa in totaal 55,3 miljoen ton aardappelen geoogst. Duitsland was de grootste producent en nam 21,2% van de EU-productie voor zijn rekening, gevolgd door Polen (16,4%), Frankrijk (15,7%), Nederland (12,7%) en ons land (7,2%). Dat blijkt uit cijfers van Eurostat.

Leestijd : 1 min

Deze 5 lidstaten waren goed voor bijna 75% van de totale aardappelproductie van de EU. De belangrijkste aardappelproducten van de EU zijn frieten en chips. De EU exporteert en verhandelt niet alleen rauwe aardappelen voor voeding en zaaizaad, maar verwerkt haar aardappelen ook tot 4 belangrijke soorten producten: diepgevroren aardappelen (vooral friet), bereide of verduurzaamde aardappelen (vooral chips), gedroogde aardappelen en aardappelzetmeel.

potato production_Tavola disegno 1

De totale waarde van de verwerkte aardappelproductie in de EU bedroeg 9,1 miljard euro in 2019, of 1,6% van de productiewaarde van de hele Europese voedingsindustrie. Diepgevroren frieten en chips waren de belangrijkste aardappelproducten in termen van productiewaarde.

LV

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken