Startpagina Actueel

Ree en everzwijn voornaamste voedsel van wolven

Ree, everzwijn en andere wilde prooisoorten. Daaruit bestaat voornamelijk het wolvendieet van de wolven. Dat blijkt uit een studie van onderzoekers van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek, die Natuurpunt publiceerde.

Leestijd : 1 min

Van 2018 tot 2021 werden in totaal 140 uitwerpselen van wolven bestudeerd. Door de analyse van bosonderzoek werden 202 prooidieren teruggevonden. In de meeste uitwerpselen werd slechts 1 prooisoort gevonden, in ongeveer een derde was meer dan 1 prooisoort aanwezig.

Maar liefst 90 % van de uitwerpselen bevatten restanten van wilde eenhoevigen. Ree (69 %) en everzwijn (23 %) zijn uit die groep de vaakst teruggevonden prooisoorten. Opvallend: er werd ook 1 keer een hond als prooi geïdentificeerd. De uitwerpselen bevatten verder ook overblijfselen van kleine knaagdieren, vogels, katten en fruit.

LV-Natuurpunt

Lees ook in Actueel

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken