Startpagina Actueel

Nederlandse zuivelsector ZuivelNL formuleert klacht tegen Dier&Recht

In Nederland valt een campagne van Dier&Recht bij melkveehouders en zuivelfabrikanten bijzonder slecht. ZuivelNL dient dan ook een klacht in.

Leestijd : 1 min

Volgens ZuivelNL suggereert Dier&Recht dat zuivel ongezond zou zijn en wordt de indruk gewekt dat melkveehouders hun dieren zouden mishandelen. “De Nederlandse consument wordt misleid”, stelt Hubert Andela, directeur van ZuivelNL. De klacht van ZuivelNL gaat punt voor punt in op de belangrijkste onderdelen van de campagneposters die de consument op het verkeerde been zetten.

Melkveehouders zorgen goed voor hun koeien en kalveren, want gezonde dieren zijn immers het kapitaal van de melkveehouder. Een gezonde koe geeft melk, zuivelondernemingen verwerken die tot waardevolle voedingsmiddelen. Zuivel past ook goed in het dieet van elke mens.

ZuivelNL vraagt de Reclame Code Commissie in Nederland om de klacht in een spoedprocedure te behandelen.

LV-ZuivelNL

Lees ook in Actueel

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken