Startpagina Akkerbouw

Goed nieuws voor kwekers van asperges, sierplanten en andere soorten

In het Europees Parlement werd op 14 september ingestemd met de verlenging van het kwekersrecht voor aspergesoorten en bepaalde soorten bloembollen, houtig kleinfruit zoals frambozen en blauwe bessen, en houtige sierplanten van 25 naar 30 jaar.

Leestijd : 1 min

Europees Parlementslid en lid van de landbouwcommissie van het Europees Parlement, Hilde Vautmans (Open Vld, Renew Europe): “De verlenging van het kwekersrecht voor bepaalde soorten van 25 naar 30 jaar is goed nieuws voor onze kwekers. Het ontwikkelen van nieuwe plantenrassen is complex, kan lang duren en vergt de nodige investeringen. Om die investeringen en dus het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe plantenrassen aan te moedigen, is het noodzakelijk om het kwekersrecht met 5 jaar te verlengen. Op die manier kunnen kwekers hun investeringen gemakkelijker terugverdienen en nieuwe rassen ontwikkelen die beter zijn voor boeren, consumenten en het milieu.”

Kabinet Vautmans

Lees ook in Akkerbouw

Eerste ziektewaarnemingen in graanvelden gedaan

Granen Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) deed afgelopen week zijn eerste waarnemingen richting ziekteaantasting van het graangewas. Hiernaast zien ze een spreiding in het ontwikkelingsstadia van de wintertarwe.
Meer artikelen bekijken