Startpagina Bedrijfsnieuws

Corteva Agriscience tekent overeenkomst met Gaïago

Corteva en Gaïago, een biotechnologiebedrijf, hebben een meerjarige overeenkomst aangekondigd voor het valideren, ontwikkelen en commercialiseren van biofungiciden wereldwijd.

Leestijd : 1 min

Door de overeenkomst krijgt Corteva Agriscience een exclusieve, wereldwijde testlicentie en bijbehorende optionele commerciële rechten voor een nieuwe biofungicidetechnologie die kan helpen bij de bescherming van wijnstokken, aardappelen, groenten, steen- en pitvruchten tegen ziekteverwekkers zoals valse meeldauw, Phytophthora, echte meeldauw en Botrytis.

“Deze overeenkomst bevordert ons streven om boeren biologische gewasbeschermingsmiddelen aan te bieden”, zegt Rajan Gajaria, Executive Vice President, Business Platforms, Corteva Agriscience.

Jean-Pierre Princen, President van Gaïago voegt er aan toe dat deze overeenkomst met Corteva de wereldwijde introductie van een van hun natuurlijke biocontroletechnologieën zal versnellen. “Deze nieuwe biofungicide zou de sleutel moeten zijn zowel om strategieën voor geïntegreerde bestrijding toe te passen als om aan de verwachtingen van de consumenten te voldoen, terwijl deze ook helpt om de hoge opbrengst van gewassen te behouden en het inkomen van de boeren te verhogen”.

Corteva - TD

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken