Startpagina Akkerbouw

Belgapomnotering stabiel voor bewaarrassen

Op 24 september werd geen Belgapomprijs meer genoteerd voor vroege aardappelen, maar wel voor de variëteiten Fontane, Bintje en Challenger.

Leestijd : 1 min

Voor voornoemde bewaarrassen noteert Belgapom een prijs van 120 euro/ton (zonder btw) of 127,20 euro/ton (met btw). De marktstemming voor Fontane is stabiel met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht. We zitten hiermee op hetzelfde prijsniveau als vorige week.

Fontane

De Belgapomprijs Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Fontane, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Belgapom - TD

Lees ook in Akkerbouw

Correct rekenen met dierlijke mest

Maïs Op heel wat percelen in Vlaanderen wordt een groot deel van de bemesting ingevuld met dierlijke mest. Gebruik van dierlijke mest vraagt een beredeneerde aanpak. Hoe kies ik de juiste mestsoort? Hoeveel dien ik wanneer toe? Op welke manier? De variabele samenstelling van dierlijke mest en inschatten hoeveel of wanneer de aanwezige nutriënten vrijkomen, zijn belangrijke aandachtspunten.
Meer artikelen bekijken