Startpagina Actueel

Tom Van den Kerchove (Roxell) op Space: ‘Succesvol systeem om ‘ontbekken’ tegen te gaan’

Roxell uit Maldegem is wereldwijd een van de grote spelers in stalinrichting voor de pluimvee- en varkenshouderij. “Voor ons is Space een van de belangrijkste Europese beurzen op landbouwvlak”, zegt Tom Van den Kerchove.

Leestijd : 2 min

Vandaag is Roxell marktleider in automatische voer-, drink-, nest-, verwarming- en ventilatiesystemen voor het pluimvee- en varkensbedrijf. Het hoofdkantoor bevindt zich in Maldegem. Er zijn ook productievestigingen in Anderson (Verenigde Staten) en Klang (Maleisië). In Moskou (Rusland) heeft Roxell ook een verkoopkantoor. Daarnaast is er een uitgebreid netwerk van distributeurs in alle continenten. Roxell is een dochteronderneming van CTB en heeft een jaaromzet van circa 100 miljoen euro. Space, de internationale beurs voor de veehouderij in Rennes, is voor Roxell dan ook belangrijk. “Ik sta voor de derde keer zelf op deze beurs”, zegt Tom Van den Kerchove.

Depekkeren tegengaan

“Frankrijk is voor ons een belangrijke markt. We zijn een wereldspeler, het gaat hier maar om een klein percentage. Het bedrijf haalt de meeste omzet in Europa. We zetten heel sterk in op innovatie, op verschillende vlakken.” Roxell biedt zo onder meer al jaren een oplossing voor het depekkeren van kippen. “Door ons systeem wordt de bek gepolijst, waardoor het niet meer nodig is om te ontbekken. Zo daalt het gebruik van medicijnen, ligt de voederopname hoger en als ze een goed gevormde bek hebben, verspillen ze minder voeder. Onze techniek is ondertussen al 3 jaar op de markt.”

Roxell haalt de omzet voor 85% uit pluimvee, voor 15% uit de varkenssector.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken