Startpagina Actueel

Carine Geurts (Nooyen): ‘Risico beter gespreid door wereldwijde interesse’

Voor de firma Nooyen, die hoogwaardige vloersystemen in de agrarische sector produceert, is de beurs Space in Rennes belangrijk om de Franse dealers en klanten weer te ontmoeten. “Het uitstel van de investeringen bij ons wordt gelukkig gecompenseerd door de groeiende interesse vanuit Amerika”, zegt accountmanager Carine Geurts.

Leestijd : 2 min

De Nooyen Group ontstond in 1978 en groeide uit tot een toonaangevende internationale speler met dochterondernemingen in verschillende bedrijfstakken. Het bedrijf is actief in meer dan 60 landen en heeft een wereldwijd distributienetwerk. Op de stand in het Franse Rennes zet Rooyen nogmaals de balansvloer ruim in de kijker.

Dealers en klanten

Voor Carine Geurts, manager administratie en binnendienst verkoop (specifiek in België en Frankrijk) kent Space al lang geen geheimen meer. “Nooyen staat hier al van bij de start, ik denk zelf dat ik hier al voor de 30ste keer kom”, lacht Carine Geurts.

Ook zij is tevreden dat een fysieke beurs weer kan. Toch zijn er wat gemengde gevoelens. “Het voelt wat vreemd aan om na een coronajaar van afstand houden en zo, weer mensen te kunnen ontmoeten, maar ik ben wel blij dat het weer kan. Voor ons is het belangrijk om weer onze dealers, onze klanten te kunnen ontmoeten. Ik merk wel dat er wat minder volk is dan anders, maar toch nog meer dan ik had verwacht. Daarbovenop stel ik wel vast dat wie komt, echt uit interesse komt. En daar is het ons als standhouders natuurlijk om te doen.”

Nooyen zet ook in Frankrijk onder meer in op de bekende balansvloer. “De introductie in Frankrijk van onze balansvloer was niet zo eenvoudig. Eerst was er hier wat argwaan voor de techniek die eronder zit, maar de Fransen lopen nu ook warm voor onze installaties. We hebben met verschillende proefbedrijven gewerkt en toen men zag welke voordelen die allemaal bieden, zet men er nu ook massaal op in.”

Minder uitval biggen

Met de balansvloer van Nooyen in de kraamstal vermindert de uitval van biggen door doodliggen met minimum 80%, stelt de producent. “Een varkenshouder met 1.000 zeugen redt hiermee per jaar de levens van meer dan 1.500 biggen. Minder doodliggers is niet alleen prettig, maar levert ook werkgemak. Daarbij is de balansvloer ook de ideale oplossing voor het uitvoeren van diverse behandelingen van de biggen. Door de vloer simpelweg omhoog te zetten, ontstaat automatisch een vanghok.” Er liggen inmiddels al meer dan 50.000 balansvloeren bij varkenshouders.

Ook Nooyen voelt de crisis in de varkenshouderij, maar dat valt al bij al nog best mee. “We merken wel dat sommigen de investeringen even uitstellen. Anderzijds zijn we een bedrijf dat wereldwijd actief is en merken we dat bijvoorbeeld in Amerika, waar men ook houdt van zulke vloeren, de vraag naar onze agrarische producten verder stijgt. We zijn uiteraard niet alleen actief in de varkenshouderij en hebben een uitgebreid aanbod van duurzame oplossingen”, besluit Carine Geurts.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken