Startpagina Akkerbouw

Enkel Belgapomprijs voor Bintje stijgt

Op 15 oktober noteerde Belgapom een prijs van 120 euro/ton (zonder btw) voor de variëteiten Fontane en Challenger. We zitten hiermee op hetzelfde prijsniveau als de voorbije weken.

Leestijd : 1 min

Met btw bedraagt de Belgapomprijs 127,20 euro/ton. De marktstemming voor Fontane, Bintje en Challenger is prijshoudend met een aanbod dat kleiner dan is of gelijk aan de vraag.

Voor Bintje wordt een prijs genoteerd van 130 euro/ton (zonder btw), met btw is dit 137,80 euro/ton.

Fontane

De Belgapomprijs Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Fontane, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Belgapom

Lees ook in Akkerbouw

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken