Startpagina Actueel

Ruime meerderheid in Europees parlement keurt Farm-to-Forkstrategie goed

Met een ruime meerderheid werd de Farm-to-Forkstrategie door de leden van het Europees parlement goedgekeurd. Met het op tafel liggend voorstel moet Europa voedsel en landbouw duurzamer maken. De voorbije dagen kwamen rapporten aan het licht dat net het tegenovergestelde zou worden bereikt.

Leestijd : 1 min

De kritiek van de voorbije weken op de Farm-to-Forkstrategie heeft echter niet geleid dat leden van het Europees Parlement tégen hebben gestemd. Nu een meerderheid van het Europese parlement voor de strategie heeft gestemd, moet elk volgend voorstel weer voor goedkeuring langs de lidstaten en het Europees Parlement.

Daarnaast wordt er in november gestemd over het GLB, het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid, dat gaat over de regels voor het verdelen van subsidies voor landbouw. Het is waarschijnlijk dat een meerderheid zal instemmen met de huidige deal.

LV

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken