Startpagina Actueel

Landbouw beslaat 46% van totale oppervlakte in Vlaanderen

Het Vlaamse Gewest telde in 2020 624.727 hectare landbouwareaal. Dat komt overeen met 46% van de totale grondoppervlakte van het gewest.

Leestijd : 1 min

Tussen 2001 en 2020 is het aantal hectare landbouwareaal met 1,6% afgenomen. Tussen 2010 en 2020 was er echter een toename met 1,3%. Voedergewassen namen in 2020 56% van het landbouwareaal in. De akkerbouw was goed voor 33% van het landbouwareaal. In de akkerbouw is de graanteelt de grootste activiteit, het telen van aardappelen en suikerbieten komen op de 2de en 3de plaats.

De tuinbouw neemt 9% in van het landbouwareaal. Ruim de helft van dat areaal wordt gebruikt voor de groenteteelt. De fruitteelt neemt een derde in en de resterende oppervlakte wordt gebruikt voor de sierteelt (niet-eetbare tuinproducten). Aandeel landbouwoppervlakte hoogst in West- en Oost-Vlaanderen, de Noorderkempen, Noord-Limburg en Haspengouw.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken