Startpagina Voor ons gezin

Gevulde uien met gehakt en Oud-Bruggekaas

Gevulde tomaten en paprika's kennen we allemaal maar ook uien kan je perfect opvullen. Door ze in de oven te roosteren, krijgen ze een zoetere smaak. Ze smaken heerlijk in combinatie met gehakt en kaas! Je hebt een klein uurtje nodig om het te kunnen voorschotelen aan 4 personen.

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

50 g Oud-Brugge kaas

40 g paneermeel

1 ei

400 g gemengd gehakt

4 rode uien

2 el olijfolie

Peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven voor op 180°C.

Pel de uien en hol ze uit, houd de hoedjes apart.

Het binnenste van de ui gebruiken we later bij het gehakt.

Rasp de kaas fijn.

Snijd het binnenste van de uien zeer fijn en meng in een kom met het ei, gehakt, gemalen kaas, paneermeel, peper en zout.

Rol 4 grote bollen van het gehakt.

Vul de uien met het gehakt, schik ze in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven voor 20 minuten. Zet de hoedjes erop en bak nog eens 15 minuten. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken