Startpagina Aardappelen

Belgapom-prijs verandert niet

Op 10 november noteerde Belgapom een prijs van 120 euro/ton (zonder btw) voor de variëteiten Fontane en Challenger. De prijs voor Bintje bedraagt 150 euro/ton.

Leestijd : 1 min

Met btw bedraagt de Belgapomprijs voor Fontane en Challenger 127,20 euro/ton. De marktstemming voor Fontane en Challenger is prijshoudend met een aanbod dat kleiner dan of gelijk aan de vraag is.

Voor Bintje wordt nu een prijs genoteerd van 150 euro/ton (zonder btw), met btw is dit 159,00 euro/ton. Hier is de marktstemming vast, met een aanbod dat kleiner is dan de vraag.

Fontane

De Belgapomprijs Fontane is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor de variëteit Fontane, voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten , veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs wordt vastgesteld door een commissie met 5 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 5 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Belgapom

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken