Startpagina Actueel

Nieuwe fabriek voor mozzarella in Saint-Ghislain

De groep Laiterie des Ardennes en zijn filiaal Solarec hebben in Baudour, een deelgemeente van de stad Saint-Ghislain in Henegouwen, een nieuwe productie-eenheid voor mozzarella ingehuldigd.

Leestijd : 1 min

De nieuwe installaties moeten zorgen voor een jaarlijkse productie van 32.000 ton mozzarella. Solarec heeft de voorbije 3 jaar een programma opgezet van 125 miljoen euro voor het optrekken van onder meer een kaasfabriek, een droogtoren en een boterlijn voor gebak. Deze projecten hebben ruim 60 nieuwe jobs opgeleverd.

De raad van bestuur van de Laiterie des Ardennes had in 2018 zijn filiaal Solarec belast met de opdracht om zijn blootstelling aan de prijsvolatiliteit voor boter en melkpoeder te beperken. Uit een diepgaand onderzoek kwam mozzarella naar voor als een veelbelovend product voor de toekomst.

Producten voor Europese markt en Azië

Volgens het bedrijf wordt wereldwijd elke dag iets meer dan 3,6 miljoen ton mozzarella geconsumeerd. De mozzarella die geproduceerd zal worden in Baudour, in de vorm van blokken van 2,5 kilo, zal bestemd zijn voor de Europese markt en Azië.

Belga

Lees ook in Actueel

Welke groenten nu al zaaien in volle grond en in perspotjes?

Groenvoorziening We zijn het niet meer gewoon, maar de tweede week van april viel er zowaar enkele dagen op rij geen regen. De aangename temperatuur en het lentezonnetje deden ons tuiniershart sneller slaan. Helaas is het in vele tuintjes nog te nat om nu al aan de slag te gaan. Afgelopen 6 maanden waren dan ook natter dan gemiddeld en het weerbericht voorspelt dat ook de komende week wisselvallig en fris wordt met de nodige aprilse grillen.
Meer artikelen bekijken