Startpagina Actueel

Proefkeuken in Roeselare neemt proces voor bereiding van voeding in een grootkeuken onder de loep

Voor het voeren van representatief onderzoek is geschikte pilootinfrastructuur essentieel. In Roeselare investeerde Nutrition Health Care System in een FR&D Hall (Food Research & Development). De totaalinvestering van de proefkeuken bedraagt ruim 300.000 euro.

Leestijd : 1 min

Deze proefkeuken is de eerste van een serie pilootinfrastructuur ten dienste van voedingsbedrijven, grootkeukens, maaltijdbereiders en zorg- en gezondheidsactoren. Het betekent een interessante aanvulling en versterking naast al bestaande pilootapparatuur, zoals die in de Food Pilot van ILVO.

De FR&D hall zal toegankelijk zijn voor iedereen die onderzoek wil doen naar de kwaliteit van maaltijdcomponenten of volledige maaltijden bereid in een grootkeuken.

Dit investeringsproject is een initiatief van Flanders’ Food met de financiële steun van minister Hilde Crevits, Het EFRO, provincie West-Vlaanderen, vzw Vlaams Huis van de Voeding, hogeschool Vives, ILVO, POM West-Vlaanderen, TUA West en diverse organisaties uit de zorgsector en uit de sector van de bereide maaltijden.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken