Startpagina Actueel

Aanvraag voor overdracht van premierechten en voor gratis premierechten voor zoogkoeien uit de reserve indienen tot 30 november

De uiterste indieningsdatum voor het indienen van een overdracht van premierechten voor zoogkoeien zonder een volledige bedrijfsovername werd vastgelegd op dinsdag 30 november 2021. De overdracht moet door de overlater ingediend worden op het e-loket van het Departement Landbouw en Visserij.

Leestijd : 1 min

Het verhandelen van premierechten via een volledige bedrijfsovername kan het volledige jaar plaatsvinden en kan gemeld worden via het e-loket of via het formulier van een volledige bedrijfsoverdracht. De premierechten komen in beide gevallen op 1 januari 2022 op naam van de overnemer te staan als alle voorwaarden voor de overdracht zijn vervuld.

De uiterste indieningsdatum voor een aanvraag van gratis rechten uit de reserve is eveneens vastgelegd op 30 november 2021. De aanvraag moet ingediend worden op het e-loket van het Departement Landbouw en Visserij. Na deze datum kunnen geen rechten meer verhandeld worden tussen derden.

Meer informatie over het indienen van de beide aanvragen, vindt u op https://lv.vlaanderen.be/nl/subsidies/perceel-en-dier/diergebonden.

LV-DL&V

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken