Startpagina Actueel

Boerenbond, Groene Kring en Ferm organiseren op woensdag 1 december nationale tractorenactie

Het uitblijven van een duidelijk stikstofkader houdt de landbouwsector nu al veel te lang in moordende onzekerheid. Al sinds het stikstofarrest van 25 februari 2021 zitten de bedrijven op slot, zeggen Boerenbond, Groene Kring en Ferm. Uit protest volgt op woensdag 1 december een nationale tractorenactie.

Leestijd : 1 min

De Vlaamse regering beloofde een definitief stikstofkader voor het einde van het jaar, maar het is overduidelijk dat die deadline niet gehaald zal worden. Boeren voelen zich met de rug tegen de muur gezet en zijn de regelgeving die geen rekening houdt met de realiteit van de land- en tuinbouwsector helemaal zat.

“Wij willen – net zoals in het verleden – blijven samenwerken om oplossingen te vinden, maar we aanvaarden het niet dat de Vlaamse regering ons koudweg in de steek laat. Voor onze land- en tuinbouwers is de maat nu echt vol, het is dus hoog tijd voor een sterk signaal naar de overheid”, klinkt het.

Daarom roept Boerenbond samen met Groene Kring en Ferm op tot grote tractorenacties over heel Vlaanderen op woensdag 1 december.

LV-AV-BB

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken