Startpagina Actueel

Vlaanderen voorziet ILVO een subsidie van 433.000 euro voor versnelde uitrol van Klimrek

Op voorstel van Vlaams landbouwminister Hilde Crevits besliste de Vlaamse regering om een subsidie van 433.000 euro toe te kennen aan ILVO voor het project Klimrek. Bedoeling is om 180 unieke melkveebedrijven te begeleiden in reductie van klimaat- en milieu-impact.

Leestijd : 1 min

Klimrek biedt landbouwers een klimaattraject op maat aan om het bedrijf klimaatvriendelijker en meer klimaatrobuust te maken.

Door middel van een klimaatscan krijgen landbouwers inzicht in hun eigen klimaat-en milieu-impact, en via de klimaatkoers krijgen zij de ecologisch en economisch best passende maatregelen op maat van hun bedrijf aangereikt.

Het project loopt over een periode van 1 jaar (2022). Het uiteindelijke doel is om tegen 2025 de volledige melkveesector te bereiken met de Klimrektool.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Landsbond Pluimvee vecht ministerieel besluit over kalkoenen aan

Pluimvee De Landsbond Pluimvee, de sectororganisatie voor pluimveehouders, heeft na overleg met de Vlaamse kalkoenenhouders, een verzoekschrift neergelegd bij de Raad van State tot vernietiging van het ministerieel besluit van 22 december 2023 van de Vlaamse regering tot vaststelling van de minimumvoorschriften voor de bescherming van kalkoenen.
Meer artikelen bekijken