Startpagina Akkerbouw

Provincie Oost-Vlaanderen geeft subsidies aan innovatieve landbouwprojecten

De provincie Oost-Vlaanderen kende in 2021 in totaal 98.750 euro subsidies toe aan 4 innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. “De projecten stimuleren lokaal en sociaal geïnspireerd ondernemerschap met lokaal voedsel en kringloopdenken als uitgangspunt”, aldus gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland

Leestijd : 1 min

De 4 goedgekeurde projecten zijn:

- Cocreatie van duurzamere aankoopprocessen (FoodWIN vzw)

- Van wei naar wij (Lokaal Bestuur Geraardsbergen)

- Van spelt tot brood in het Waasland (Pomona Puur Natuur vzw)

- Lokaal Genieten via Lokale Ondernemers (Steunpunt Korte Keten)

Door de groeiende interesse in lokaal voedsel en de provinciale ambities om duurzame lokale voedselsystemen en -strategieën te stimuleren, verlengt de Provincie in 2022 het thema ‘Lokaal kopen en genieten’ voor het subsidiereglement Innovatieve projecten in de land- en tuinbouw. Naast verenigingen of vzw’s kunnen ook lokale besturen een beroep doen op deze subsidie.

Subsidieaanvragen moeten minstens een maand voor aanvang van het project worden ingediend. De projectsubsidie bedraagt minimum 2.500 en maximaal 25.000 euro. De maximale looptijd van een project is 18 maanden.

Provincie Oost-Vlaanderen

Lees ook in Akkerbouw

Bruine roest breidt uit in wintertarwe

Granen Waarnemingen in graanpercelen tonen een zekere uitbreiding van bruine roest, zo meldt het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG). Septoria blijft uiteraard aanwezig en zal door het buiige weer verder moeten opgevolgd worden. Ook de gevoelige variëteiten voor gele roest moeten in het oog worden gehouden.
Meer artikelen bekijken