Startpagina Actueel

Nieuwe besmetting vogelgriep in Noord-Frankrijk, ophef van bewakingszone uitgesteld

Vorig weekend werd een bijkomende besmetting van vogelgriep vastgesteld op een vermeerderingsbedrijf in het Noord-Franse Herzeele. De bewakingszone errond ligt deels in West-Vlaanderen en wordt volledig overlapt door de bestaande zones naar aanleiding van een vorige uitbraak in Winnezeele.

Leestijd : 1 min

De zone in ons land wordt dus niet uitgebreid maar de ophef ervan wordt hierdoor wel uitgesteld. Ook in de rest van Europa blijft het aantal besmettingen met vogelgriep stijgen. Waakzaamheid in combinatie met een goede bioveiligheid blijven cruciaal.

In ons land werden de afgelopen week 5 nieuwe besmettingen bij wilde vogels vastgesteld, meer bepaald in Bredene (grote mantelmeeuw), De Haan (kolgans), Lo-Reninge (kolgans), Drongen (kerkuil) en in Nijlen (Canadese gans). Dit brengt het totaal sinds begin november 2021 op 19.

Ook in de rest van Europa stijgt het aantal besmettingen met vogelgriep.
Ook in de rest van Europa stijgt het aantal besmettingen met vogelgriep.

Ook in de rest van Europa stijgt het aantal besmettingen met vogelgriep. Het gevaar van besmetting schuilt voornamelijk in contact van pluimvee met besmette wilde vogels. Door het volgen van de opgelegde maatregelen kan dat worden vermeden.

De ophokplicht blijft gelden in het hele land, ook voor particulieren.

LV-DGZ

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken