Startpagina Schapen

Wolf die opdook in Antwerpse haven doodde mogelijk 2 schapen

De wolf die dit weekend op beeld werd vastgelegd in het Antwerpse havengebied, heeft vervolgens mogelijk een schaap gedood en een ander dodelijk verwond in het naburige Stabroek. DNA-onderzoek zal uitsluitsel moeten leveren.

Leestijd : 1 min

De wolf, door de campagne Welkom Wolf al Asterix gedoopt omdat hij in de haven opdook bij Tabaknatie Asterix, zou de A12 hebben moeten oversteken om bij zijn prooi in Stabroek te geraken. Zo’n nachtelijke trip kan echter niet worden uitgesloten. Het havengebied is in ieder geval geen geschikt leefgebied voor een wolf, klinkt het nog.

Volgens Welkom Wolf gaat het meer dan waarschijnlijk om het dier dat vorige week werd gefilmd in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Die wolf trok vervolgens door Zeeland tot aan de Noordzee en zou zich dit weekend dus hebben vastgelopen in het Antwerpse havengebied. Het zou om een ander exemplaar gaan dan wolf Klaasje, die de voorbije weken rondzwierf in en rond de Kalmthoutse Heide ten noorden van Antwerpen.

Belga

Lees ook in Schapen

Mooie Belgische finale van de Ovinpiades 2023

Agribex Wat in 2019 begon met een voorzichtige toenadering vanuit de Waalse schapensector naar Vlaanderen, groeide uit tot een volwaardige wedstrijd voor jonge schapenherders met een Belgische finale op Agribex in Brussel.
Meer artikelen bekijken