Startpagina Bedrijfsnieuws

Nieuwe 24m brede sleepvoetbemester

Het gamma Bomech Trac-Pack sleepvoetbemeters breidt uit aan de bovenzijde met een nieuw model dat een werkbreedte heeft van 24m en slechts 2,99m breed is voor transport.

Leestijd : 1 min

Door de compacte bouwwijze en een zwaartepunt dat kort bij de zelfrijder ligt is de Trac-Pack aan elk voertuig met een hefinrichting te monteren.

De uitdaging bij mestzelfrijders is, om werktuigen met grote werkbreedtes aan te kunnen bouwen. Het zijdelings van de tank inklappen binnen de, wettelijk toegelaten maximale breedte, is vaak niet mogelijk omdat de mesttanks over het algemeen te kort en breed zijn en zodoende de wettelijk toegelaten transportbreedte overschreden wordt. Voor een veilig, verantwoord en wettelijk wegtransport rest alleen de mogelijkheid, om de bemester volledig achter de zelfrijder in te klappen.

Zelfrijdende mesttanks beschikken vaak over pompen met een zeer hoge uitbrengcapaciteit. Waar de mestverdeler vaak de beperkende factor was, is dit met een Trac-Pack 24 niet langer het geval. Met een 8" mesttoevoer en een mestuitbrenging door middel van 4 Alrena exactverdelers is een capaciteit van 12.000 liter per minuut geen probleem voor deze nieuwe versie van de Trac-Pack.

Bomech

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken