Startpagina Bedrijfsnieuws

Straddle Tractor Concept voor smalle wijngaarden

New Holland Agriculture, onderdeel van CNH Industrial, biedt een blik op de toekomst met haar innovatieve Straddle Tractor Concept speciaal ontworpen voor wijngaarden met drijvenrijen die minder dan anderhalve meter van elkaar staan.

Leestijd : 1 min

In dergelijke wijngaarden met smalle doorgangen worden druiven vaak nog met de hand geplukt en het meeste onderhoudswerk van de wijnranken wordt gedaan met een tractor die over de bovenkant van de rijen gaat.

Om het Straddle Tractor Concept te ontwikkelen, is New Holland de samenwerking aangegaan met Pininfarina. Rondom de cabine ontwikkelde zij een futuristisch ontwerp, dat tevens klaar is voor elektrische aandrijving, in lijn met de Clean Energy Leader-strategie van New Holland.

In het ontwerp van de voorkant van de machine komen functie en stijl samen. Het ontwerp is geïnspireerd door de vorm van een champagneglas (lang, breed van boven en taps toelopend naar de onderkant) en verwijst naar de premium wijnboeren die de belangrijkste klantengroep zijn. Deze vorm biedt de bestuurder een groot zicht over de wijnranken en om zich heen. Het algehele exterieurontwerp valt op door de vloeiende en dynamische, op auto’s geïnspireerde lijnen.

New Holland

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken