Startpagina kleinvee

Op 26 januari start de ‘Week van het Konijn’

Noteer het alvast in je agenda: van woensdag 26 januari tot en met woensdag 2 februari vindt voor de 6de keer de "Week van het Konijn" plaats. Dit jaar daagt VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en visserijmarketing, Belgen uit om verrassende recepten te maken met konijn. En daarbij natuurlijk voluit te kiezen voor konijnenvlees van bij ons! Want als je zeker wilt zijn van je stukje konijn, dan kies je voor Belgisch parkkonijn.

Leestijd : 1 min

Liliane Driesen, woordvoerder VLAM, vertelt enthousiast: "Bij konijn denken we vaak aan stoofpotten uit grootmoeders keuken. Super lekker, maar met konijn kan je zoveel meer. Wat dacht je van een loempia, quesadilla of wrap met konijn? Een broodje ‘pulled rabbit’? Of een waanzinnig lekkere springroll? Met parkkonijn van eigen bodem kan het allemaal!"

Kies bewust voor parkkonijn van bij ons

Als je zeker wilt zijn van je stukje konijn, kies dan voor Belgisch parkkonijn, een garantie op kwaliteit. Liliane licht toe: "Check als je konijn koopt de herkomst van je konijnenvlees. België speelt namelijk een pioniersrol op het vlak van dierwelzijnsstandaarden. Onze Belgische parkkonijnen genieten van voldoende bewegingsruimte, krijgen uitsluitend plantaardig voeder en worden volgens de regels van de kunst geslacht en verwerkt. Je koopt dus niet alleen lokaal, maar ook diervriendelijker."

Heb je geen inspiratie voor lekkere gerechten met konijn? Neem dan zeker een kijkje op www.konijn.be.

VLAM - SN

Lees ook in kleinvee

Terug veel belangstelling voor voorlichtingsvergaderingen

kleinvee Naar jaarlijkse gewoonte ging onlangs op 3 plaatsen in Vlaanderen een voorlichtingsvergadering voor schapenhouders door georganiseerd door het Praktijkcentrum voor Kleine Herkauwers (PCKH). Deze vergaderingen werden telkens gekoppeld aan een bedrijfsbezoek.
Meer artikelen bekijken