Startpagina Akkerbouw

Nieuwe ILVO-rassenlijst voederbieten en maïs

De nieuwe ILVO-rassenlijst 2022 is bekend en kan opnieuw digitaal geraadpleegd worden via https://rassenlijst.ilvo.vlaanderen.be/nl/. De website bevat naast een rassenoverzicht ook teeltinformatie en een lijst met kwekers en vertegenwoordigers van de vermelde rassen.

Leestijd : 1 min

De ILVO-rassenlijst telt 1 nieuw voederbietras, 9 nieuwe kuilmaïsrassen en 4 nieuwe korrelmaïsrassen.

In 2022 wordt één nieuw voederbiet-ras toegevoegd aan de ILVO-rassenlijst, namelijk: Enermax. Enermax werd vergeleken ten opzichte van enkele referentierassen van zowel de Belgische als Franse rassenlijst. Alle referentierassen zijn ook terug te vinden op de ILVO-rassenlijst.

In 2022 worden 5 nieuw aanbevolen kuilmaïsrassen toegevoegd aan de ILVO-rassenlijst, namelijk: Emeleen, Apolonio, LG31224, ES Discover en Likoer. De rassen KWS Curacao, LG31217, Fieldplayer en LG31265 worden na 2 proefjaren opgenomen op de Belgische beschrijvende rassenlijst. Om een aanbeveling te krijgen moeten rassen minimum 3 proefjaren doorlopen hebben.

Op de ILVO-rassenlijst staan dit jaar 20 korrelmaïsrassen, waarvan 1 nieuw aanbevolen variëteit, KWS Memento. De rassen KWS Giulio, KWS Zeagrano en KWS Curacao worden na 2 proefjaren opgenomen op de Belgische beschrijvende rassenlijst. Om een aanbeveling te krijgen moeten rassen minimum 3 proefjaren doorlopen hebben.

ILVO

Lees ook in Akkerbouw

Volg de bladluizendruk vooral in wintertarwe op

Granen Het Landbouwcentrum Granen Vlaanderen (LCG) meldt dat de gevoeligste fase voor het dwergvergelingsvirus op veel gerstpercelen voorbij is. In wintertarwe moet dit nog wel opgevolgd worden. Dwergvergeling dient voorkomen te worden door bestrijding van bladluizen.
Meer artikelen bekijken