Startpagina Actueel

Milcobel verhoogt deze maand nog maar eens de melkprijs: +2,5 euro per 100 l

De raad van bestuur van Milcobel heeft beslist voor de lopende maand januari een standaardprijs uit te betalen van 43 euro per 100 l. Dat is nog maar eens een verhoging, of 2,5 euro meer dan in december 2021.

Leestijd : 1 min

Dit komt overeen met een reëel uitbetaalde melkprijs van 46,33 euro per 100 l voor een bedrijf met een vetgehalte van 43 g/l, een eiwitgehalte van 35 g/l en maximale premies voor kwaliteit, duurzaamheid en hoeveelheid. De vet- en eiwitprijs voor januari bedraagt 5,6579 €/kg.

Wereldwijd blijft de vraag naar zuivelproducten groot

“Deze nieuwe melkprijsverhoging van 2,5 euro is het gevolg van de aanhoudend positieve situatie op de internationale zuivelmarkten en de interne efficiëntieverbeteringen. Wereldwijd blijft de vraag naar zuivelproducten groot. Dankzij onze kwaliteit blijven de Milcobel-producten het heel goed doen in de markt, met onder meer hoge verkoopprijzen voor onze mozzarella. Ook de prijzen voor poeders, boter en room blijven momenteel heel gunstig”, stelt Kathleen De Smedt, woordvoerder van Milcobel.

Lieven Vancoillie

Lees ook in Actueel

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken