Startpagina Akkerbouw

Tiense bietencampagne levert 1,4 miljoen ton suikerbieten op

De bietencampagne van Tiense Suiker heeft de voorbije maanden 1,4 miljoen ton bieten opgeleverd. Door slechte weersomstandigheden ligt dat cijfer lager dan andere jaren, maar de campagne wordt toch als positief geëvalueerd door het suikerbedrijf.

Leestijd : 1 min

De bietencampagne loopt jaarlijks van midden september tot midden januari. Dinsdag 18 januari was het de laatste dag dat er vrachtwagens van landbouwers op de site kwamen aangereden om hun suikerbieten af te leveren. In totaal brachten zowat 4.000 landbouwers 1,4 miljoen ton bieten binnen, goed voor 200.000 ton suiker. Daarmee ligt ook het rendement per biet lager dan andere jaren.

“Toch zijn we vrij positief over de campagne. Het kan beter, maar de weersomstandigheden hebben we niet in de hand natuurlijk”, zegt Erwin Boonen, directeur grondstoffen bij Tiense Suiker. “Door de koude, donkere en natte periode ligt het aantal opgehaalde bieten lager dan andere jaren. De weinige zon heeft voor een lager suikergehalte per biet gezorgd. Maar de kwaliteit van de bieten blijft top. We zullen onze klanten nog steeds voldoende kunnen bevoorraden, op dat vlak voorzien we geen enkel probleem.”

Het was de 185ste bietencampagne van Tiense Suiker. In de tweede helft van september dit jaar volgt de nieuwe campagne.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken