Startpagina Voor ons gezin

Zoeteaardappeltaart met geitenkaas

Dit is een lekkere groentetaart met zoete aardappel en geitenkaas. Besprenkel met parmezaan voor een smeuïg resultaat. Breng op smaak met enkele kruiden en geniet ervan! Reken wel op ongeveer 4 uur om dit gerecht te bereiden voor 4 personen.

Leestijd : 2 min

Wat heb je nodig?

500 g zoete aardappelen

1 el olijfolie

vetstof

0,50 kl komijnzaad

180 g wortelen

35 g suiker

2 el witte wijnazijn

1 sinaasappel

1 eidooier

150 ml verse slagroom

bieslook, fijngehakt

50 g Parmezaanse kaas

150 g zachte geitenkaas

peper

zout

1 vel kruimeldeeg

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 170°C.

Bak de geraspte wortel in vetstof, voeg de komijnzaadjes toe en roerbak. Voeg daarna de suiker, azijn en het sap van de sinaasappel toe. Zet het vuur zachter en laat onder deksel 20 minuten zachtjes sudderen.

Verdeel de blokjes zoete aardappel op een ovenschaal met 1 el olijfolie en wat zout en peper en laat ze in de oven in 15 min. beetgaar worden. Laat ze afkoelen.

Doe het kruimeldeeg met bakpapier in een taartenvorm. Leg er nog een bakpapier op en bedek met bakbonen om het deeg eens voor te bakken of ‘blind’ te bakken. Bak de bodem gedurende 15 minuten op 180°C. Verwijder de bakbonen en bakpapier en zet de vorm nog 5-10 minuten terug in de oven tot het deeg goudbruin is. Laat afkoelen.

Klop in een kom de eierdooier met de slagroom tot zachte pieken en meng er de bieslook, geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper door. Zet daarna in de koelkast.

Verdeel de wortel gelijkmatig over de bodem en daarboven de geroosterde zoete aardappel erop en verkruimel de geitenkaas erover. Schep de roomvulling op de taart.

Bak gedurende 20 minuten op 180° C. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken