Startpagina Groenvoorziening

Boomkwekerij aantrekkelijk maken voor jongeren

Belbex, de vereniging van boomkwekerijexporteurs, en AVBS, dé sierteelt- en groenfederatie van Boerenbond, hebben een campagne gelanceerd om jongeren warm te maken voor het vak van het kweken en verhandelen van bomen en sierplanten.

Leestijd : 2 min

We hebben deze campagne gestart om meer jongeren aan te trekken richting de boomkwekerijsector. Er zijn voor hen heel wat mogelijkheden om aan de slag te gaan in de bomen- en sierteeltsector als medewerker, teeltleider, productieleider, bediende…

Nieuw bloed en interesse vanuit de jonge doelgroep is niet alleen broodnodig, maar het biedt ook kansen in een sector die een steeds belangrijkere rol inneemt in de maatschappij. “Het vergroenen van steden en het laten groeien van bomen wordt in de huidige klimaatsituatie nog belangrijker. Hiervoor hebben we jonge mensen nodig die hun kennis competent willen inzetten voor onze sector”, luidt het bij Lucien Verschoren, voorzitter boomtelers van AVBS.

In een gloednieuw project werd er hiervoor een samenwerking gestart met de Artevelde-hogeschool in Gent: een team van 3 studenten ontwikkelde een studieproject om jongeren via sociale media op een uitnodigende manier kennis te laten maken met het werk op een boomkwekerij.

De campagne ‘Young, wild & tree’ loopt nog tot 4 mei via de instagramprofielen ‘Young, wild & tree’ en ‘Jong Sierteeltgeweld’.

Via sociale media wordt met teasers en korte filmpjes de boomkwekerijsector gepromoot bij de jongeren. Vier jongeren die actief zijn in diverse bedrijven in de boomkwekerijwereld komen hierbij aan bod en spelen op deze manier ambassadeur voor de sector.

“We willen meer jonge mensen warm maken om aan de slag te gaan in de groeiende en boeiende boomkwekerijsector. Het is tenslotte de mooiste job ter wereld”, zegt Verschoren nog.

Boerenbond

Lees ook in Groenvoorziening

Doctoraat toont weg naar vorstbestendige lavendel voor onze tuin

Tuin Lavendel is één van de meest verhandelde droogtetolerante tuin- en terrasplanten in onze contreien. Een minpunt tot nu toe is dat veel van de van oorsprong mediterrane lavendelsoorten (bijvoorbeeld de vlinderlavendel) tijdens onze winters kapotvriezen. Daar komt verandering in met het doctoraat van Ewout Van Oost (ILVO – UGent).
Meer artikelen bekijken