Startpagina Bedrijfsnieuws

Manitou is rood, maar ook groen

De Manitou Group kwam onlangs naar buiten met een ambitieuze doelstelling: het bedrijf wil zijn koolstofemissies met maar liefst 46% verminderen tegen 2030, terwijl de CO2-emissies van de machines die het produceert met 34% per draaiuur moeten dalen in dezelfde tijdspanne.

Leestijd : 2 min

In lijn met de doelstellingen van de Manitou Group heeft Manitou Benelux, samen met partner Plant C, geïnvesteerd in de aanplant van bijna 400 m haag op de terreinen van La ferme du Ponceau in Perwez (B). De haag, die bestaat uit een mix van streekeigen haagplanten en bomen, zal op jaarbasis de uitstoot van 29 ton CO2 neutraliseren.

De keuze voor het lokale project is weloverwogen gebeurd: de ondersteuning van de lokale, familiale landbouw is een belangrijk signaal in de huidige tijden. Daarnaast levert de haag een bijdrage aan de lokale biodiversiteit, en bevordert ze het dierenwelzijn omwille van de schaduw die ze levert voor het rundvee. Bovendien is deze actie zeer zichtbaar voor het personeel van Manitou Benelux, want de terreinen liggen dicht bij de kantoren.

Er werden ook in de vorige jaren initiatieven ondernomen om de ecologische voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. “ Corporate Social Responsibility (CSR) is een belangrijk thema binnen Manitou Benelux. In het verleden hebben we onder andere zonnepanelen geplaatst, onze bedrijfswagenvloot vergroend en ingezet op het verminderen van de afvalberg. Het is de bedoeling om ook in de komende jaren initiatieven te blijven ontwikkelen”, aldus algemeen directeur Stefaan Forret.

Voor 2022 voorziet Manitou Benelux een project waarbij het, samen met zijn dealernet, verder inzet op lokale acties om de ecologische voetafdruk verder te verkleinen.

Manitou Benelux

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken