Startpagina Voor ons gezin

Traag gegaard kalfsgebraad met spinazie, boerenkool en kroketten

Dit kalfsgebraad wordt traag gegaard op een lage temperatuur. Zo wordt je gebraad supermals. Reken op 2 uur om er 4 personen van te kunnen laten smullen. Hou er ook rekening mee dat je 2 opeenvolgende dagen nodig hebt om dit gerecht in stappen te bereiden.

Leestijd : 2 min

Ingrediënten

Voor de kroketten:

4 bloemige aardappelen

2 el groene pesto

peper

zout

100 g bloem

2 eiwitten

100 g paneermeel

Voor het gebraad en de groenten:

1 kg kalfsgebraad

250 g spinazie

150 g boerenkool

1 sjalot

200 ml runderbouillon

100 g boter

2 el mascarpone

50 g hazelnoten

Bereiding

De dag ervoor:

Schil de aardappelen, kook ze gaar en haal ze vervolgens door de roerzeef. Voeg de groene pesto toe en breng op smaak met peper en zout.

Vorm kleine kroketten. Haal ze eerst door de bloem, dan door het losgeklopt eiwit en broodkruim. Laat ze vervolgens een nachtje rusten.

De dag zelf:

Doe het vlees in een ovenschaal en laat het gedurende 1,5 uur garen op 80°C.

Spoel de spinazieblaadjes en snijd de sjalot fijn. Snijd de boerenkool fijn.

Stoof de sjalot in een eetlepel boter, voeg de boerenkool toe en roerbak 5 minuten. Voeg nu de spinazie toe en laat garen op een hoog vuur. Doe er de mascarpone en hazelnoten bij en breng op smaak met zout.

Verhit de resterende boter in een pan en laat het vlees er in korsten. Kruid met zout en peper.

Haal het vlees uit de pan en blus met de bouillon. Laat kort inkoken tot een lichtgebonden jus en breng op smaak met zout en peper.

Frituur de kroketten op 180°C.

Snijd het vlees in plakjes, schik het op warme borden en nappeer met de jus. Serveer de spinazie, boerenkool en de kroketten naast het gebraad.

Meer lekkere recepten vind je opwww.lekkervanbijons.be

Lekker van bij ons logo nieuw

Lees ook in Voor ons gezin

Meer artikelen bekijken