Startpagina Actueel

Geraardsbergen: toon wordt harder in dossier Godsbergkouter

Het plan van de stad Geraadsbergen om op zowat 70 ha landbouwgrond een nieuwe kazerne te bouwen, blijft hevige reacties uitlokken. Na eerdere protesten van landbouwers en het overhandigen van een petitie met meer dan 3.000 handtekeningen van landbouwers en omwonenden, komt er nu een tegenreactie van voormalig schepen Jean-Louis Rens. In een mail aan de burgemeester en schepenen geeft hij aan dat ‘de landbouwers in de weg staan’ en dat deze toch ‘dik vergoed zullen worden’ als de bouwplannen kunnen doorgaan.

Leestijd : 1 min

Vooral de manier waarop over de landbouwers gesproken wordt, tart volgens actiecomité Red De Godsbergkouter alle verbeelding. Jean-Louis Rens is voormalig schepen in Geraardsbergen, partijgenoot van burgemeester Guido De Padt en erenotaris. Hij raadt de burgemeester aan om door te zetten met de kandidatuur voor het Kwartier van de Toekomst op de Godsbergkouter in deelgemeente Schendelbeke, vanwege het economische belang voor de stad.

In Schendelbeke dreigen een twintigtal landbouwers onteigend te worden. De kans dat ze gecompenseerd kunnen worden met een gelijkwaardig stuk landbouwgrond werd door Herman Herpelinck van het actiecomité eerder ingeschat als onbestaande. In een vorig artikel lieten we al landbouwer Pieter Vander Schueren aan het woord over de gevolgen van de onteigening voor zijn melkveebedrijf. Volgens het actiecomité verwoest het verdwijnen van landbouwgrond de toekomst van jonge landbouwersgezinnen. Op 19 mei is er in Ophasselt een infovergadering en publiek debat over de plannen op de Godsbergkouter.

Filip Van der Linden

Lees ook in Actueel

Oost-Vlaamse proefcentra fuseren tot Viaverda

Actueel De Oost-Vlaamse Proefcentra voor Aardappelteelt, Groenteteelt en Sierteelt (PCA, PCG en PCS) fuseren op 1 april tot Viaverda. “De vertrouwde gezichten blijven op post, de dienstverlening wordt nog beter”, belooft directeur Bruno Gobin.
Meer artikelen bekijken