Startpagina Akkerbouw

April was een iets drogere en frissere maand

We hebben een doorsnee aprilmaand achter de rug. Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht van het KMI van de afgelopen maand april 2022.

Leestijd : 1 min

De eerste periode (1-10 april) was kouder en natter dan gemiddeld terwijl het daarna, op de laatste dagen van de maand na, warmer en droger dan gemiddeld was.

Door de aanvoer van polaire lucht tijdens de eerste 10 dagen van april, springt er toch een parameter uit: de absolute minimumtemperatuur. Op 3 april bedroeg deze slechts -2,9°C in Ukkel (normaal: 0,2°C). Daarmee was dit de laagste waarde van de huidige referentieperiode.

De gemiddelde temperatuur in Ukkel was iets lager en bedroeg 10,1°C (normaal: 10,4°C). De temperaturen varieerden hier tussen -2,9°C (3 april) en 20,8°C (12 april).

In totaal viel er in Ukkel de afgelopen maand 37,4 mm neerslag (normaal: 46,7 mm). Het grootste deel hiervan (23,0 mm) viel tijdens de eerste 10 dagen. Deze hoeveelheid viel op 8 dagen (normaal: 13,1 dagen). Door problemen met de instrumenten kan het KMI nog geen definitieve informatie geven over de zonneschijnduur.

Belga

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken