Startpagina

Data uit melkfactuur automatisch naar boekhoudpakket DjustConnect

Leestijd : 2 min

Voor melkveehouders is met DjustConnect opnieuw een belangrijke stap gezet richting administratieve vereenvoudiging. Net als de data die ze nodig hebben voor hun IKM-audit, kunnen ze nu ook de gegevens van hun melkgeldafrekening automatisch laten doorstromen naar hun boekhoudpakket. Milcobel als melkverwerker en Boerenbond met het boekhoudpakket Focus maken dit als eerste mogelijk, via het datadeelplatform DjustConnect.

Dat wil zeggen dat de gegevens die Milcobel genereert bij de opmaak van de melkgeldafrekening – liters, prijs, eiwit- en vetgehalte van de geleverde melk– meteen terechtkomen op de juiste plek in Focus. Zoals steeds bij DjustConnect is het de melkveehouder die beslist of deze datatransfer al dan niet plaatsvindt.

“Ja ik wil, wat moet ik doen?”

Voor melkveehouders die deze automatisatie willen activeren, volstaat het om zich aan te melden op DjustConnect. Hoe dat moet, lees je in dit handige stappenplan. Op je persoonlijke dasboard staan alle data-aanvragen opgelijst. Je klikt op het ‘FOCUS kaartje’, kan daar lezen over welke data het gaat en met welke bedoeling je data gedeeld zal worden. Per aanvraag geef je wel of niet toestemming. Het is op diezelfde plek dat je nadien je toestemming weer kan intrekken. Het delen van jouw data stopt dan onmiddellijk. Zo blijven boerendata ook steeds in boerenhanden.

DjustConnect in stroomversnelling

Eerder zette het lastenboek IKM al de stap richting administratieve ontzorging voor de melkveehouders via DjustConnect. Dat resulteerde in IKM-NET, de eerste applicatie die gebruikmaakte van DjustConnect. Sindsdien is er hard aan het datadeelplatform gewerkt. Nieuwe applicaties ook buiten de melkveehouderij kwamen erbij en het dashboard voor landbouwers werd nog boervriendelijker.

Stephanie Van Weyenberg, DjustConnect coördinator bij ILVO: “Ik roep bedrijven en organisaties met digitalisatieplannen op om met ons te komen praten. We willen er samen voor zorgen dat tools voor landbouwers doen wat ze moeten doen: hen ondersteunen. Optimaal gebruiksgemak zonder overtypen, daar gaan we samen voor.”

Lees ook in

Meer artikelen bekijken