Startpagina Actueel

India beperkt na tarwe nu ook uitvoer van suiker

India gaat de uitvoer van suiker beperken, nadat het eerder al de export van tarwe had verboden. Dat heeft het Indiase ministerie van Voeding aangekondigd.

Leestijd : 1 min

India is de grootste producent wereldwijd van suiker, en op één na grootste uitvoerder, na Brazilië. De uitvoer van suiker wordt geplafonneerd tot 10 miljoen ton voor de campagne die loopt tot september. Het land wil zo de eigen voorraden op peil houden en de prijzen stabiel houden, klinkt het.

Half mei kondigde India aan de uitvoer van tarwe te verbieden. Die beslissing volgt op de extreme hitte die het land teistert, waardoor de oogst in gevaar komt. Dat zorgde voor een nieuwe stijging van de internationale tarweprijzen, die al historisch hoog staan wegens de oorlog in Oekraïne. Rusland en Oekraïne zijn belangrijke spelers op de tarwemarkt.

Ook andere Aziatische landen hebben al beperkingen op de uitvoer van voedsel ingevoerd. Indonesië verbood de uitvoer van palmolie, terwijk Maleisië de export van kip beperkt.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken