Startpagina Akkerbouw

Greenyard weet omzet stabiel te houden

Groenten- en fruitleverancier Greenyard heeft tijdens zijn boekjaar 2021/2022 een omzet geboekt van 4,36 miljard euro, een stijging met 1,4  % in vergelijking met het voorgaande jaar. Dat heeft het bedrijf uit Sint-Katelijne-Waver woensdagochtend bekendgemaakt.

Leestijd : 1 min

De aangepaste EBITDA (winst voor aftrek van rentekosten, belastingen, afschrijving en afboekingen) steeg met 6,1  % tot 166,5 miljoen euro.

"Ondanks een zeer uitdagende huidige en toekomstige macro-economische en sociale context", herbevestigt Greenyard woensdag zijn ambitie om tegen maart 2025 te groeien naar een omzet van 5 miljard euro en een aangepaste EBITDA van 200 tot 210 miljoen euro. "Deze ambities houden geen rekening met effecten van fusies en overnames die in de komende periode kunnen worden overwogen", luidt het nog.

Greenyard stelt zowat 9.000 mensen tewerk en is actief in 19 landen.

Lees ook in Akkerbouw

Nieuwe IPM-checklist met extra technieken en doppen

Akkerbouw Elke professionele gebruiker van gewasbeschermingsmiddelen moet de regels rond de geïntegreerde gewasbescherming (IPM) toepassen. De IPM-lijst werd onlangs geüpdatet als gevolg van het aanpassen van de lijst driftreducerende doppen en technieken waardoor de gebruiksmogelijkheden werden uitgebreid.
Meer artikelen bekijken