Startpagina Actueel

Animal Rights dient klacht in tegen Torhouts slachthuis door varkens in hete vrachtwagen

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights heeft een klacht ingediend voor dierenmishandeling tegen een varkensslachthuis in Torhout. Dat meldt Animal Rights vrijdag. De organisatie kon naar eigen zeggen beelden maken van varkens die minstens 30 minuten in de zon stonden te wachten in een hete vrachtwagen voor het slachthuis.

Leestijd : 1 min

Animal Rights filmde op donderdag 16 juni varkens in een vrachtwagen die in de zon stonden te wachten voor het slachthuis. "De buitentemperatuur was op dat moment opgelopen tot 26 graden. Op de beelden is te zien hoe varkens schuimbekkend en oppervlakkig ademend in de hete vrachtwagen zitten", zegt Animal Rights campagnecoördinator Els Van Campenhout. "Als dit honden waren geweest, stond heel Vlaanderen op zijn kop."

Vlaams hitteprotocol

"Het Vlaamse hitteprotocol dat in 2020 in werking trad, blijkt in de praktijk niets waard te zijn voor de dieren die in deze temperaturen gewoon op transport worden gezet en blijven lijden onder de hitte. Zelfs van enige verkoeling was hier geen sprake, terwijl het hitteprotocol dit wel voorschrijft." Animal Rights heeft samen met GAIA een klacht met burgerlijke partijstelling ingediend voor de feiten van dierenmishandeling die op beeld werden vastgelegd.

Belga

Lees ook in Actueel

Versoepelde mestwetgeving goedgekeurd

Wetgeving Het Vlaams Parlement heeft woensdag 27 maart een aantal versoepelingen aan de mestwetgeving goedgekeurd. De meerderheidspartijen hadden met spoed een decreet ingediend dat een aantal afspraken uit het landbouwakkoord van vorige maand omzet.
Meer artikelen bekijken