Startpagina Veeteelt

China strenger voor buitenlandse kazen

Een aantal kazen, zoals brie, camembert en roquefort, raakt sinds drie weken China niet meer binnen. De gezondheidsautoriteiten blokkeren de invoer ervan, zo vernam het Franse persagentschap AFP.

Leestijd : 1 min

Kazen uit België geraken wel nog China binnen, zeggen het Voedselagentschap FAVV en de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ).

Volgens invoerders waarmee AFP sprak, zouden de Chinese autoriteiten strenger zijn geworden voor buitenlandse kazen. Daardoor zouden zachte kazen, schimmelkazen en kazen van geitenmelk geviseerd worden.

Voor de meeste harde kazen en bijvoorbeeld ook mozzarella zou er geen probleem zijn.

"Er is in België geen enkel probleem met de export van kaas naar China", zeggen het FAVV en de BCZ. Vanuit ons land vertrekken vooral kazen als cheddar en mozzarella richting China.

Belga

Lees ook in Veeteelt

Pieter Obin is de nieuwe voorzitter van DGZ

Actueel Tijdens de algemene vergadering van Dierengezondheidszorg Vlaanderen (DGZ) op 17 april werd een nieuwe voorzitter officieel bekrachtigd. Na 16 jaar in het bestuur legt Franky Annys zijn functie neer. Hij wordt opgevolgd door rundveehouder Pieter Obin. Tegelijk werden een aantal nieuwe leden van het bestuursorgaan en de Algemene Vergadering verkozen.
Meer artikelen bekijken