Startpagina Actueel

Crelan geeft kredietuitstel voor droogte

Kredietklanten van de bank Crelan die in de landbouw werken en getroffen worden door de droogte, kunnen aanspraak maken op één jaar betalingsuitstel. Dat maakte de bank - de opvolger van Landbouwkrediet – zelf bekend.

Leestijd : 1 min

Crelan wil de druk op de liquiditeitspositie van de getroffen bedrijven mee helpen verlichten. "Als coöperatieve bank met een hart voor de land- en tuinbouwsector en met een sterke maatschappelijke verbondenheid willen wij de getroffen land- en tuinbouwers in onze klantenkring effectief helpen door hen een jaar lang uitstel van kapitaalaflossing toe te staan voor hun investeringskredieten", zegt CEO Philippe Voisin. "

Vaststelling door expert

Bij een uitstel van betaling betaalt de kredietnemer tijdelijk alleen de interesten op het krediet. Om er wegens de droogte aanspraak op te kunnen maken, vraagt Crelan aan landbouwers als bewijs een schadevaststelling gemaakt door een erkende expert. Klanten die al individueel financieel begeleid worden, komen niet in aanmerking.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken