Startpagina Actueel

Vlaanderen verspilt 900.000 ton voedsel per jaar

Ieder jaar wordt in Vlaanderen nog bijna 900.000 ton eetbaar voedsel verspild. Daarmee staan we op de voorlaatste plaats op de Europese ladder. De doelstelling om tussen 2015 en 2025 het voedselverlies met 30% te reduceren lijkt onhaalbaar. De grootste hoeveelheden voedselverlies situeren zich in de landbouwsector, de voedingsindustrie en de huishoudens.

Uit de OVAM-monitoring blijkt dat in het coronajaar 2020 de hoeveelheid huishoudelijk restafval in het algemeen ongeveer 5% hoger lag dan in 2019 en 2021. In de volledige landbouwsector waren er in 2020 naar schatting 479.000 ton voedselstromen. Daarvan bestond 349.000 ton uit voedselverliezen en 130.000 ton uit nevenstromen.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken