Startpagina Mechanisatie

Dewulf-Miedema gaat verder als Dewulf

Dewulf~Miedema, full-liner in machines voor de teelt van aardappelen en wortelgewassen, gaat resoluut voor Dewulf als nieuwe officiële bedrijfsnaam.

Leestijd : 2 min

Daarmee wordt een volgende stap gezet in het fusieproces dat beide bedrijven in 2014 hebben ingezet. Voor het personeel wijzigt er naast de naam niets. De klanten en het dealernetwerk kunnen weldra genieten van het comfort en de voordelen van Dewulf als one-stop-shop. De nieuwe slogan luidt: “enjoy growing”.

In november 2014 tekenden het Belgische Dewulf en het Nederlandse Miedema een overnameovereenkomst. De twee bedrijven waren al van in het begin complementair en zijn tijdens de voorbije jaren steeds meer vergroeid tot één entiteit. “Intern werken we al lang samen als één bedrijf, maar dat was nog niet echt te merken in onze bedrijfsnaam. Het is een logische stap om onze hechte samenwerking nu ook in onze naam duidelijk te maken naar de buitenwereld. Samen gaan we vanaf heden verder als Dewulf”, stelt Willem Decramer, CCO bij Dewulf.

Voor de klanten en het dealernetwerk van het nieuwe Dewulf komen er talrijke verbeteringen aan. Het bedrijf verhoogt het comfort voor klanten en dealers door een volwaardige one-stop-shop voor machines, spare parts, service en technical support te worden. De vertrouwde namen Dewulf en Miedema blijven behouden als merknamen voor de grondbewerkings-, poot-, rooi-, sorteer- en inschuuroplossingen van Dewulf. Op het personeelsbestand heeft de naamsverandering geen impact. Decramer zegt: “De verbeteringen zullen heel binnenkort merkbaar zijn voor wie met ons samenwerkt. Dat zowel in de processen en aanpak, als in de wijziging van ons kantoor- en marketingmateriaal voor onze drie vestigingen in Roeselare (BE), Winsum (NL) en Brasov (RO).”

Bij de naamsverandering hoort ook een aangepaste slogan en die luidt: “enjoy growing”. Die slogan is tweeledig te interpreteren. Enerzijds benadrukt “enjoy” één van de kernwaarden van Dewulf, namelijk: plezierig. Het bedrijf hecht veel belang eraan dat het aangenaam en gemakkelijk werken is met zijn machines. Anderzijds slaat “growing” op de bedrijfsgroei die Dewulf voor zijn klanten mogelijk wil maken. Maar de term staat ook letterlijk voor het laten groeien van gewassen en de ingebakken passie voor de landbouw.

Lees ook in Mechanisatie

Meer artikelen bekijken