Startpagina Veeteelt

Franse restaurants moeten herkomst vlees vermelden

De Franse premier François Bayrou breidt met een decreet de verplichting uit voor restaurants om het herkomstland van het vlees op het menu te vermelden.

Die verplichting bestond al voor rundsvlees sinds 2002, maar geldt voortaan ook voor vlees van varkens, kippen, schapen en geiten.

Op vraag van de veeouders

Volgens Bayrou komt de uitbreiding van de verplichting er op vraag van onder meer de Franse veehouders. Door te vermelden op de kaart in het restaurant dat het vlees uit Frankrijk komt, hopen ze dat de Franse restaurantbezoekers vaker voor Frans vlees zullen kiezen en dat ze daardoor een correcte prijs...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Veeteelt

Beloftevolle proefresultaten inzake duurzame productie bij het Belgisch witblauw ras

Vleesvee Hoe rundvlees produceren met meer respect voor het milieu, rekening houdend met de uitdagingen van klimaatverandering? Deze vraag staat centraal in het Blanc Bleu Vert-project. Dit onderzoek werd opgestart in 2022 en heeft al een aantal veelbelovende wetenschappelijke resultaten opgeleverd dankzij tests die uitgevoerd werden op verschillende locaties, waaronder het rundveeselectiecentrum in Ath. Tijdens de opendeurdag op 11 maart kregen we uitleg over diervoeding, genetica en methaanreductie.
Meer artikelen bekijken