Startpagina Akkerbouw

‘Lees het etiket zoals je favoriete landbouwgazet’

Met de campagne ‘Correct spuiten, problemen uitsluiten’ wil Phytofar het bewustzijn en de implementatie omtrent het juist gebruik van gewasbeschermingsmiddelen vergroten. Vorige week stond in het kader van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De aandacht ging naar de fytolicentie, een goed werkend spuittoestel (met keuringsattest) en geschikte beschermende kledij zoals handschoenen.

Leestijd : 1 min

Deze week focust Phytofar op het etiket van het product. Er staat erg veel informatie op en Phytofar merkt dat die niet steeds gelezen wordt. Echter, voor de veiligheid en efficiëntie van het product is het noodzakelijk zich toch te verdiepen. Onder de titel ‘Algemeen’ leest de gebruiker wat de werking is van het product: herbicide, fungicide, insecticide,... Als extra maatregelen of een extra bufferzone in acht moet worden genomen, staat dat ook te lezen op het etiket. In het kaderstuk staan de belangrijkste punten die men moet filteren uit het etiket.

Lees ook in Akkerbouw

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken