Startpagina Actueel

Belgen prominent in glyfosaatcommissie

De Belgische europarlementsleden Frédérique Ries (MR) en Bart Staes (Groen) zijn maandagavond in Straatsburg aangeduid als respectievelijk vicevoorzitter en rapporteur in de glyfosaatcommissie van het Europees Parlement.

Leestijd : 1 min

De glyfosaatcommissie in het Europees Parlement zal als bijzondere commissie de komende maanden de vergunningsprocedure voor pesticiden tegen het licht houden. Over die procedures zijn vorig jaar een pak vragen gerezen naar aanleiding van de verlenging van de vergunning voor glyfosaat, het actieve bestanddeel van de onkruidverdelger Roundup.

Dat bestanddeel zou volgens sommige studies kankerverwekkend zijn. Het is de Fransman Eric Andrieu die de commissie zal voorzitten. De Belgische MR-politica Frédérique Ries is één van de drie vicevoorzitters en Groen-parlementslid Bart Staes is aangeduid als rapporteur. In de commissie zelf zitten nog meer Belgen. Zo zetelt Marc Tarabella (PS) als effectief lid. Mark Demesmaeker (N-VA), Kathleen Van Brempt (sp.a), Hilde Vautmans (Open Vld) en de Duitstalige Pascal Arimont zijn opvolgers. De eerste bijeenkomst van de commissie vindt plaats op 12 april.

Belga

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken